duminică, 22 februarie 2009

O legenda urbana

Imi verific zilnic mailul si cand prind ceva mai mult timp le deschid ( vb de mailurile de la prieteni), cred ca si voua vi se intampla sa primiti un mail de 5 ori , din fericire subiectul este fix pe domeniul meu. Priviti ce am gasit si apoi sa va spun cam cum stau lucrurile.

"Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pina la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele e trimis la fabrica si pasteurizat din nou...

Cand cumperi lapte la cutii, uita-te pe fundul cutiei. Daca vrei sa
cumperi lapte ne-reprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 in locul indicat in fotografia de mai jos."
Initial am avut tendinta sa ignor acest mail, dar aseara in Carrefour, cand din curiozitate m-am uitat pe fundul cutiilor de lapte, am constatat ca majoriatatea aveau inscriptionate cifrele 2,3,4,5 si chiar 6. Si mai mare mi-a fost uimirea cand un lucrator de la raionul de lactate mi-a confirmat ca acele cifre reprezinta numarul de repasteurizari! !
Raspunsul exact il primiti aici:
http://markets. tetrapak. com/romania/ content/frset_ main.asp? navid=127&show=6

Mai mult, producatorului de alimente nu i se permite sa isi ia inapoi produsele expirate, deoarece conform legii acestea sunt proprietatea magazinului si tot in sarcina magazinului cade neutralizarea lor (sunt predate operatorului de salubritate cu care supermarket-ul are contract de preluare a deseurilor)”.

3 comentarii:

Unknown spunea...

se pare ca raspunsul de pe site-ul producatorului confirma prin ambiguitate ipoteza reprocesarii atat a ambalajului cat si a continutului, ramane de aflat ce mai ramane din lapte dupa atatea posibile re-pasteurizari

Ana - Maria spunea...

Acesta este raspunsul producatorului, care nu confirma nici o ipoteza a reprocesari, sunt aberatii inventate ca si in cazul Danone.

Despre laptele pasteurizat - IMPORTANT !!!!

Desi nu este o intrebare, ci o interpretare eronata a unor cifre, am decis sa luam informatia exact asa cum a intrat in Inbox-ul multora dintre Dvs. si sa va explicam din ce cauza pe ambalajul Tetra Pak puteti gasi o cifra (1, 2, 3, 4 sau 5).

Noi am primit e-mailul de la un consultant de marketing, iar consultantul il primise de la un colaborator dintr-o agentie de publicitate, etc. Va reproducem mai jos textul original:

"Stiai ca laptele care se vinde la cutii este reprocesat (de pina la 5 ori!) in cazul in care nu se vinde inainte de termenul de expirare? Laptele e trimis la fabrica si pasteurizat din nou...

Cind cumperi lapte la cutii, uite-te pe fundul cutiei. Daca vrei sa cumperi lapte ne-reprocesat, nu cumpara lapte care are cifra 2, 3, 4 sau 5 in loc de 1, in locul indicat in fotografia de mai jos"

Ambalajul din fotografie este un ambalaj aseptic (Tetra Brik Aseptic) pentru lapte UHT (Ultra-High Temperature)si nu pentru lapte pasteurizat cum am gasit in mesajul de mai sus.

Acel numar (incercuit in fotografie) se refera la numarul rolei pe care se tipareste materialul de ambalat; echipamentul de tiparit din fabricile Tetra Pak are 5 role.

Numarele (1, 2, 3, 4 sau 5) sunt tiparite in fabricile noastre, apoi materialul de ambalat este livrat clientului. In cazul in care acesta raporteaza un defect functional, trebuie identificata rola pe care s-a tiparit materialul de ambalat, pentru a-l comunica fabricii Tetra Pak.

Acel numar se tipareste la fiecare secunda; din acest motiv, unele pachete au numarul inscriptionat, altele nu (viteza cu care echipamentul Tetra Pak tipareste este mai mare de 1 pachet/secunda).

Va rugam trimiteti aceste clarificari tuturor persoanelor care v-au furnizat mesajul de deasupra imaginii cu ambalajul Tetra Brik Aseptic, pentru a evita orice nelamuriri sau interpretari total eronate.

Unknown spunea...

un fapt interesant - pagina cu pozitia companiei producatoare a suferit modificari substantiale